Muistiluotsi

Oikea-aikainen ja riittävä tieto sekä tuki auttavat sopeutumaan uuteen tilanteeseen sekä mahdollisen tuen tai palvelun hakemiseen.


Toimintamme tavoitteena on edistää muistiystävällisyyttä Kainuun alueella sekä vahvistaa ja tukea muistisairauteen sairastuneen ja hänen läheistensä hyvinvointia, tiedon saantia, osallisuutta sekä ymmärryksen lisääntymistä. Muistisairauteen sairastumisen viivästyttäminen sekä ennaltaehkäisy on myös yksi tärkeimmistä viesteistämme.

Toimimme koko Kainuun alueella ja järjestämme mm. vertaistoimintaa muistisairauteen sairastuneille ja heidän läheisille, toiminnallisia ryhmiä, luentoja sekä ohjausta ja neuvontaa.

Työikäisenä muistisairauteen sairastuneille ja heidän läheisille myös nuorille aikuisille on omaa vertaistoimintaa, joissa vertaistuen lisäksi saa tietoa, tukea.

Neurotreeni-ryhmätoiminta on suunnattu henkilöille, joilla on neurologinen sairaus, jonka muistiongelmat tai muu kognitiiviset oireet vaikuttavat arjessa selviytymiseen.

Toiminnassamme on mahdollista toimia myös vapaaehtoisena esim. ryhmissä avustajana, kerhon ohjaajana tai MuistiKaVeRina.



Kun muistiin liittyvät asiat tai todettu muistisairaus mietityttää,
ota yhteyttä!

ETHÄN JÄÄ YKSIN MUISTIASIOIDEN KANSSA!