Vapaaehtoistoiminta

KaVeRi-vapaaehtoistoiminta

MuistiKaVeRi-vapaaehtoistoiminta (Kanssasi Vertaisena Rinnalla) on Kainuun Muistiluotsin kehittämä ja käynnistämä vertaistoiminta, joka perustuu koordinoituun ja laadukkaaseen toimintaan. KaVeRi-vapaaehtoinen toimii muistisairaiden ja heidän omaisten arkielämän tukena.

Muisti-KaVeRi on vapaaehtoinen, joka toiminnallaan tarjoaa muistisairaalle tukea, kohtaa arvostaen ja luo mahdollisuuden arvokkaaseen, aktiiviseen sekä osallistuvaan arkeen. Muisti-KaVerina toimiminen perustuu sopimukseen, joka tehdään yhdessä avoimesti keskustellen. Sopimuksessa sovitaan mm. tapaamisten sisältö ja tapaamisiin käytettävissä oleva aika. Muisti-KaVeRina saat omakohtaisten kokemusten lisäksi ajankohtaista tietoa muistisairauksista ja tukea toimintaasi.

Keikka -KaVeRi toimii tarpeesta tulevien pyyntöjen mukaan kaverina muistisairaalle yksittäiseen reissuun esim. apteekissa käynnille tms.

KaVeRina järjestötoiminnassa – työstä kiinnostuneet kutsumme erilaisiin mielenkiintosi ja taitojesi mukaisiin tehtäviin mm. yhdistyksemme järjestämiin tapahtumiin.

KaVeRi vertaistoiminnassa toimii esimerkiksi kerhoavustajana muistisairaille ja heidän omaisilleen suunnatuissa kerhoissa tai mahdollisesti esim. kerho-ohjaajana vapaaehtoisten vetämissä kerhoissa.

Vertaislinja-toiminnassa toimitaan puhelinpäivystäjänä sovitusti. Toiminnalla annetaan tukea ja ohjausta puhelimitse muistisairaille ja heidän omaisilleen. Muistiliitto vastaa vertaislinjalaisten kouluttamisesta, tuesta ja koordinoinnista.

Valmennus/koulutus
Valmennus on kokonaisuus, joka on jaettu yleensä useampaan osaan. Sisältönä mm. muistiyhdistyksen toiminta, tietoa muistisairauksista, muistisairaan kohtaamisesta, perheen tukemisesta ja vapaaehtoisena toimivan hyvinvoinnista. Valmennusta järjestetään tarpeenmukaisesti koko Kainuun alueella. Ajanmukaisesti myös hybridinä. Valmennuksessa ei ole osallistumismaksua ja osallistuminen ei velvoita mukaan toimintaan.

AJANKOHTAISTA!

MuistiKaveRi-valmennukseen on jatkossa jatkuva ilmoittautuminen. Valmennusta järjestetään Kainuun alueella kysynnän mukaan. Ilmoittautumislinkki: MuistiKaVeRi-valmennukseen-ilmoittautuminen

KaVeRi-pyyntöjä on useimmiten Kajaanista, mutta myös muista kunnista. Tälläkin hetkellä on useita avoinna olevia KaVeRi-pyyntöjä. Ole yhteydessä, jos koet, että sinulla on n. 1 – 1 1/2 t / vko tai kahden viikon välein olla ulkoilu- tai puhekaverina muistisairauteen sairastuneelle.

Lisätiedot toiminnasta ja ilmoittautumiset koulutuksiin:
Tuija Moilanen
muistiasiantuntija, vapaaehtoistoiminta
puh. 040 189 6831

Tämän kuvan alt-attribuutti on tyhjä; Tiedoston nimi on Muistikaveri-300x294-removebg-preview.png

Lisätietoa KaVeRi- toiminnasta ja valmennuksista myös alla olevalla yhteydenottolomakkeella:

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.